Skip to main content

Even voorstellen

Tineke Haitsma is een ervaren en geregistreerd Studie- en beroepskeuze adviseur te Wassenaar.

Sinds 2004 is Tineke werkzaam in het hoger onderwijs, zij werkte 15 jaar als studiekeuzeadviseur. Na het behalen van haar master op het gebied van loopbaanbegeleidingskunde in 2017 is zij als docent in het hbo aan de slag gegaan en werkt nu met veel plezier aan "de onderwijskant". De ervaringen komen zeer zeker van pas in haar eigen praktijk Studilemma. De combinatie educatie en studiekeuze- en loopbaanadvies is op haar lijf geschreven.

Zij weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn voor jongeren om een keuze te maken in het woud van opleidingsmogelijkheden.

Haar werk- en zienswijze is praktisch en sluit aan bij de belevingswereld van jongeren. Tineke heeft niet alleen veel ervaring in coaching en begeleiding van middelbare scholieren, zij weet ook vastgelopen studenten en in het bijzonder jongeren met een beperkende factor zoals AD(H)D of faalangst of ASS-gerelateerde kenmerken verder te helpen.

Achtergrond en ervaring

Na haar studie aan de Academie Mens en Arbeid te Deventer (1987-1991) heeft Tineke Haitsma een jarenlange werkervaring opgebouwd als studie- en beroepskeuzeadviseur en loopbaancoach. Zij heeft ruime ervaring in zowel het voortgezet als het beroeps onderwijs. Ook heeft Tineke jarenlang gewerkt in bedrijfsleven en (semi-) overheid, voornamelijk in mobiliteitsprojecten en voor HRM diensten.

In 2008-2009 rondde zij de Post-HBO opleiding “Competentiegericht coachen” (gericht op personal coaching en teamcoaching. In 2017 heeft zij de Master Loopbaanmanagement bij de Faculteit Managementwetenschappen aan de Open universiteit behaald.