tineke gloeilamp

Studilemma is...

- de helpende hand bij studiekeuze en -dilemma's.

- een bron van expertise.

- voor jongeren en hun ouders.

 

Tineke Haitsma is een ervaren en geregistreerd Studie- en beroepskeuze adviseur te Wassenaar. Sinds 2004 is Tineke werkzaam in het hoger onderwijs als studiekeuze- en loopbaanadviseur. 

lees meer

Ben jij op zoek naar een passende opleiding? Vraag je je af wat je nu echt leuk vindt, wat je later wil doen, vind je het lastig de knoop door te hakken of heb je gewoon geen idee in welke richting je een opleiding  wilt of kunt kiezen?

Als opgeleid, geregistreerd maar vooral ervaren studie- en beroepskeuzeadviseur met mijn eigen praktijk heb ik jongeren veel te bieden. Het start altijd met een goed gesprek. Daarbij kunnen eventueel ouders ook aanwezig zijn.

Ik kom daarvoor graag op afspraak bij je thuis langs. In een uur zetten we op een rij wat de aanleiding is om hulp te vragen, en wat precies de vragen zijn waar je mee zit.

We kijken samen wat nodig is om er uit te komen:

Een uitgebreid testonderzoek behoort tot de mogelijkheden, waarop een helder advies volgt met veel details over opleidingen op een passend niveau. Wanneer er factoren zijn die het maken van een studiekeuze moeilijk maken, wordt ook daarover advies gegeven. Dit kan gaan bijvoorbeeld gaan over motivatie, studiehouding & -planning, of een aanwezige beperkende factor (bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, etc.).
Een passende begeleiding kan ook zonder tests gepaard gaan. Misschien ben je namelijk al eens getest, of heb je er niet zoveel mee. Dan past wellicht een studiekeuze-coaching beter bij jou.

In twee gesprekken komen we meestal een heel eind en heb jij geleerd:

wat je keuzestijl is

wat je belemmert om tot een keuze te komen

wat je daar aan zelf kunt doen

wat bij je past

waar je goed in bent

wat je kunt doen om een keuze te maken

Soms kost het wat meer tijd om te zorgen dat de keuze ook echt gemaakt kan worden en ook echt succesvol wordt. Het kan dan nuttig zijn om beide methodes, het testonderzoek en coaching, te combineren.. Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of plan een kennismakingsgesprek.

Copyright © | Studilemma | Tineke Haitsma-van Dijk | Van Duivenvoordelaan 13 | 2241 SM | Wassenaar | tel. 06-24676397 | info@studilemma.nl